Een oase van rust,
dé plek om fijn thuis te komen.

Bovenin de Veluwe, op de grens van Gelderland en Overijssel ligt Wapenveld, gemeente Heerde. In deze oase van rust ontwikkeld HSE ontwikkeling in de voormalige Sionskerk twaalf appartementen onder de naam Het Koetshuis. Deze centraal in het dorp gelegen kerk wordt getransformeerd tot een plek waar het fijn is om thuis te komen na een dag werken, shoppen in Zwolle of genieten van de overweldigende natuur die de Veluwe en het IJsseldal jou te bieden heeft!

Wil je in een oase van rust wonen, centraal gelegen in het dorp, maar ook de drukte op kunnen zoeken in de nabijgelegen stad Zwolle? Dan bieden de unieke appartementen van Het Koetshuis jou de kans!

HSE Ontwikkeling realiseert twaalf appartementen op de grens van Gelderland en Overijssel. Het Koetshuis zelf ligt aan de Putterweg 4 in Wapenveld. Het Koetshuis bevat twaalf kenmerkende appartementen, waarvan zeven op de begane grond rolstoeltoegankelijk en levensloopbestendig zijn. De eerste vijf appartementen, zijn speciaal voor starters.

 

Vanuit Het Koetshuis zit je in no-time met de fiets midden in de natuur!

De prachtig paarse heidevelden, de uitgestrekte bossen: De Veluwe verveelt nooit.

Het Aanbod

Locatie

Woon je in Zwolle, Kampen, Apeldoorn of Deventer en is voor jou als starter geen woning meer te vinden? Of woon je daar al heel je leven en ben je meer toe aan natuur en een weidse omgeving? Dan is Het Koetshuis in Wapenveld jouw plek! Zo zit je met een half uurtje met de auto in Apeldoorn en Zwolle is helemaal snel aan te rijden. Ben je zelf een Pad in hart en nieren (geuzenaam voor Wapenvelders)? Dan is Het Koetshuis jouw kans om hier lekker te blijven wonen.

Na een week werken biedt de omgeving van Wapenveld de meest schitterende locaties om rustig te fietsen, met een mountainbike jouw hoofd leeg te maken of fijn te lopen over de dijk langs de IJssel. Iedere dag of week begin je jouw week weer fris!

Het Koetshuis

Het Koetshuis ligt in Wapenveld, dat onderdeel is van de gemeente Heerde. Met 5.000 inwoners is Wapenveld de tweede kern van deze gemeente en herbergt het alles wat nodig is om relaxt te kunnen leven. Aan de W.H. Pollstraat vind je de meeste winkels. Een Albert Heijn en Aldi voorzien jou van jouw dagelijkse boodschappen en op dinsdag is de weekmarkt aan de Klapperdijk de plek voor verse groenten & fruit, kaas, vis, brood en drogisterijartikelen.

Voor de grotere aankopen of een dagje shoppen ga je veelal naar Zwolle. Deze gezellige Hanzestad heeft alles wat het leven fijn maakt: fijne horeca, een uitgebreid winkelaanbod en een keur aan historische- en culturele bezienswaardigheden, waarvan Museum de Fundatie internationaal vermaard is.

Appartementen

Betaalbaar wonen

Het Koetshuis herbergt twaalf appartementen, waarvan zeven appartementen op de begane grond welke rolstoeltoegankelijk en levensloopbestendig zijn. De eerste etage heeft vijf appartementen, speciaal voor starters.

Ruimtelijk interieur

Levensloopbestendige appartementen of woningen voor starters zijn doorgaans beperkt in hun vloeroppervlakte. Hoewel het aantal vierkante meters per appartement niet groot is, kenmerken verrassende indelingen en zichtlijnen de appartementen, waardoor ze tóch ruimtelijk aanvoelen!

Hoge kwaliteit afwerking

Voor de afwerking van de appartementen werken wij samen met professionals die garant staan voor de perfecte afwerking van jouw toekomstige appartement.

Eigen parkeergelegenheid

Het Koetshuis heeft de beschikking over eigen parkeerplekken op eigen terrein.

De ligging

Wapenveld ligt in de gemeente Heerde (18.000 inwoners) en is met 5.000 inwoners de tweede kern. In dit kleine dorp kent iedereen elkaar, wat zorgt voor een fijne sociale leefomgeving waar mensen elkaar nog helpen. De voormalige Sionskerk ligt aan een rustige straat met aanpalende vrijstaande of twee onder een kapwoningen. Vrijwel uitsluitend bestemmingsverkeer maakt gebruik van de Putterstraat.

Het Koetshuis is gelegen aan de Puttersweg 4. Het gebouw uit 1977 heeft door de jaren heen plaats geboden aan ca. 300 gelovigen uit het dorp. Na een fusie met de Nederlands Gereformeerde Kerk in 2018 vonden de erediensten plaats in kerkgebouw De Brug aan de Kanaaldijk. Hiermee verloor de Sionskerk haar functie en besloot het kerkbestuur dit object te verkopen aan HSE Ontwikkeling.

De Sionskerk heeft een kenmerkend dak met een pui en veel glas. De kenmerken zullen bij de herontwikkeling tot Het Koetshuis zeker behouden blijven. Wanneer Het Koetshuis straks opgeleverd wordt zal het nog steeds de plek zijn waar jij jouw momenten van rust en geborgenheid zult vinden en vanwaar je zult genieten van de prachtige omgeving.

• Sleep het Google mannetje in de Putterweg en navigeer door de straat. 

De omgeving

De woonwijk rondom Het Koetshuis bestaat veelal uit twee-onder-eenkap en vrijstaande woningen, gebouwd tussen 1960 en midden jaren ’90 van de vorige eeuw. Deze vredige buurt ademt rust.

 Over HSE Ontwikkeling

Pro-actief op de markt zoeken naar gebouwen met allure en gevoel. Plekjes waar wij zelf ook wel zouden willen wonen.
Daar begint het.

We luisteren; naar de omwonenden, naar de gemeenten. Waar liggen de behoeften? Wij pakken het nèt even anders aan. 

Als we ontwerpen en bouwen, dan doen we dit in een prijsklasse die bijna voor iedereen haalbaar is. Daar maken we dus ook de indelingen voor: 2 slaapkamers, een grote woonkamer met open keuken en een buitenruimte om in weg te dromen.
Droom je mee?

Aan het werk, op locatie. Daar vind je ons. Als onderaannemer of ketenpartner in een project. HSE zorgt voor een goede werkvoorbereiding en helder contact met andere partijen. Zo kunnen wij efficiënt aan de slag. Dat doen we het liefst. We leveren snel en hoogwaardig werk op het gebied van gebouwafwerking, onderdelen van constructies, montage van onderdelen aan gebouwen en timmerwerk.

Onze opdrachtgevers zijn aannemers, woningcorporaties en andere zakelijke klanten. Kijk bij onze projecten om te zien waar wij goed in zijn.

Ons team bestaat uit ervaren vaklieden én jong talent. Die leiden we als erkend leerbedrijf zelf op. Investeren in vakmanschap en kwaliteit is voor ons vanzelfsprekend. Wij staan altijd open voor mensen die mee willen bouwen aan HSE.

Op zoek

Wij zijn altijd op zoek naar samenwerking. Interesse in één van onze projecten of misschien in onze visie? Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Ben je eigenaar van onroerend goed dat geschikt is voor onze methode? Deel je onze passie? Allemaal goed! Bel ons op 075 – 61 522 20 of vul het formulier in.

Works with AZEXO page builder